Welcome
Welcome to cecamusic

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Svi albumi od 1988 do 2006

Moderator: CECA MUSIC Team

Svi albumi od 1988 do 2006

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:26 pm

Punih šesnaest godina blistave karijere Cece Ražnatović za sobom su ostavile značajnog traga u muzičkom smislu, s obzirom da je Ceca objavila ukupno dvanaest studijskih albuma i kompilacije "Jedna je Ceca" i "London mix".

O tiražima pomenutih albuma je nepotrebno trošiti reči, s obzirom da Ceca spada u najtiražnije pevače naše zemlje ikada, jer je dvanaest albuma našoj muzičkoj produkciji donelo milionske tiraže.
Last edited by Admin on Tue Jul 01, 2008 6:05 pm, edited 1 time in total.
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:28 pm

Cvetak zanovetak 1988

Cecin album prvenac nakon koga je vrtoglavo započela karijeru i postala jako popularna, jer su svi primetili i zapamtili simpatičnu petnaestogodišnju devojčicu koja je pevala vrcavu pesmicu "Cvetak zanovetak"

Image

Kompozitori: M. Kodić, D.Ivanković, B. Majdanac
Tekstovi: M. Kodić, D.Ivanković
Produkcijska kuća: PGP RTB
Godina objavljivanja: 1988.

1. Cvetak zanovetak
2. Želim te u mladosti
3. Đački spomenari
4. Veliko srce
5. Kuda žuriš
6. Očima te pijem
7. Detelina sa četiri lista
8. Eto,eto prođe leto
9. Ja tebe hoću
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:29 pm

Ludo srce 1989

Godinu dana po izlasku prvog albuma, Ceca je odlučila da ne sme i ne treba da pravi dužu pauzu, pa je sve one koji su je zavoleli "na prvo slušanje", obradovala novim albumom "Ludo srce", koji je prikazao nešto drugačiju Cecu. Pesme su malo ozbiljnije, ali je ipak zadržana doza dečijeg i veselog, što je bilo u skladu sa Cecinim godinama. Sa albuma su se posebno izdvojile pesme "Ludo srce" i "Lepotan", kao mega hitovi koji se podjednakim intenzitetom slušaju i danas.

Image

Kompozitori: M. Kodić, D.Ivanković
Tekstovi: O. Makić
Aranžmani: M. Kodić, A. Ilić
Godina objavljivanja: 1989.

1. Ludo srce
2. Lepotan
3. Budi dečko moj
4. Greška
5. Zabraniću srcu da te voli
6. Dođi
7. Hej, ljubavi, ljubavi
8. Eto,eto prođe leto
9. Od glave do pete
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:29 pm

Pustite me da ga vidim 1990

Kada je Ceca objavila album "Pustite me da ga vidim" svi su se složili da je sa dečijim pesmicama gotovo i da Ceca odrasta i postaje devojka kojoj priliči da peva duboko emotivne pesme u kojima se može pronaći nešto starija publika. Najpoznatije pesme sa albuma su balade "Pustite me da ga vidim" i "Drugarice prokletnice", a veliki hit koji je takođe stavio pečat na ploču je bila pesma i "To, Miki"

Image

Kompozitori:D.Ivanković, M. A. Kemiš, M. Mijatović
Tekstovi: S. Spasić
Aranžmani: M. A. Kemiš
Godina objavljivanja: 1990.

1. To, Miki
2. Pustite me da ga vidim
3. Cipelice
4. Lako je tebi
5. Drugarice, prokletnice
6. Sve u svoje vreme
7. Ne daj me
8. Eh, teško meni
9. Od glave do pete
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:30 pm

Babaroga 1991

Ceca je svoje punoletstvo proslavila na najbolji mogući način - novim albumom. "Babaroga" je objavljena neposredno pre Cecinog osamnaestog rođendana koji je svečano proslavila u društvu brojnih prijatelja i kolega. Svi su bili oduševljeni novim Cecinim pesmama i imidžom koji više ni po čemu nije podsećao na simpatičnu "devojčicu iz susedstva", već se Ceca transformisala u mladu ženu koja je publiku počela da osvaja i svojim seksipilom. Najveći hitovi sa ovog albuma su "Hej vršnjaci", "Babaroga", "Volim te".

Image

Kompozitori: D.Ivanković, M. A. Kemiš
Tekstovi: S. Spasić
Aranžmani: M. A. Kemiš
Godina objavljivanja: 1991.

1. Babaroga
2. Volim te
3. Izbriši vetre trag
4. Hej vršnjaci
5. Sto put sam se zaklela
6. Da si nekad do bola voleo
7. Sto put sam se zaklela
8. Ne kuni majko
9. Bivši
10. Mokra Trava
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:30 pm

Šta je to u tvojim venama (Kukavica) 1993

Kada je reč o albumu "Šta je to u tvojim venama", zasigruno možemo reći da on predstavlja prekretnicu u Cecinoj karijeri, s obzirom da je tada započela saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom, koji su kasnije bili Cecini dugogodišnji saradnici i za nju napisali mnogo nezaboravnih hitova. Saradnja sa tandemom Tucaković-Radulović započeta je tako što su za Cecu napisali jednu od najlepših i najpoznatijih balada "Kukavica" sa kojom je Ceca postigla nezapamćen uspeh. Album je obilovao hitovima, a svakako naslušaniji su bile pesme "Šta je to u tvojim venama", "Zaboravi", "Žarila sam žar".

Image

Kompozitori: A. Radulović
Tekstovi: M. Tucaković, Dino Merlin
Aranžmani: A. Radulović
Produkcijska kuća: JV Komerc
Godina objavljivanja: 1993.

1. Šta je to u tvojim venama
2. Popij me kao lek
3. Oprosti mi suze
4. Žarila sam žar
5. Ustani, budi se
6. Što si tako zaboravan
7. Zaboravi
8. Mesec, nebo, zvezdice
9. Kukavica (Bonus track)
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:32 pm

Ja još spavam u tvojoj majici 1994

Novim albumom "Ja još spavam u tvojoj majici", 1994. Ceca učvršćuje saradnju sa Marinom i Futom Radulovićem, tako da su oni autori kompletnog projekta od prve do poslednje pesme. Album je izašao u junu mesecu (oko Cecinog rođendana), što Ceca kasnije usvaja kao trediciju, a kao najslušanije pesme, posebno su se izdvojile naslovna numera "Ja još spavam u tvojoj majici", "Neću da budem k'o mašina", kao i duet sa prijateljicom i koleginicom Mirom Škorić "Ne računaj na mene".

Image

Kompozitori: A. Radulović
Tekstovi: M. Tucaković
Aranžmani: A. Radulović
Produkcijska kuća: Lucky Sound
Godina objavljivanja: 1994.

1. Ja još spavam u tvojoj majici
2. Devojko veštice
3. Vazduh koji dišem
4. Volela sam te
5. Ne računaj na mene
6. Neću da budem ko mašina
7. Ko nekad u osam
8. Kuda idu ostavljene devojke
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:33 pm

Fatalna ljubav 1994

"Fatalna ljubav" je Cecin prvi album nakon udaje, tačnije izašao je samo nekoliko meseci nakon Cecinog venčanja sa Arkanom, opovrgnuvši sva nagađanja i prognoze da će udaja prekinuti njenu karijeru. Umesto takvih priča, u junu je počelo da se na sav glas priča o Cecinom novom albumu koji je posvetila svom suprugu i koji su mnogi ocenili kao najbolji do sada. Zvuk je bio moderniji, tekstovi su odisali emocijama, a naslovna numera "Fatalna ljubav" je postala hit još dok je išla najava za album. Pesme koje su se izdvojile su i "Nije monotonija", "Idi dok si mlad" i legendarni hit "Beograd", koji je postao himna glavnog grada. Zanimljivo je i da je Ceca na ovom albumu započela saradnju sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji je i danas njen glavni kompozitor i producent i to baš za pesmu "Idi dok si mlad", dok je "Beograd", potpisao Dino Merlin (doduše ne svojim imenom, već imenom svoje kompanije) što se tek kasnije saznalo.

Image

Kompozitori: A. Radulović, O. Mandić, D. Merlin, A. Milić, B. Đorđević
Tekstovi: M. Tucaković, Dino Merlin, B. Đorđević
Aranžmani: A. Radulović, A. Milić
Produkcijska kuća: Lucky Sound
Godina objavljivanja: 1995.

1. Nije monotonija
2. Zlato srećan put
3. Znam
4. Idi dok si mlad
5. Volela sam, volela
6. Šta još možeš da mi daš
7. Fatalna ljubav
8. Da li to ljubav pravi od nas slabiće
9. Beograd
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:33 pm

Emotivno luda 1996

Na albumu "Emotivna luda", dolazi do izražaja Cecin izuzetno emotivni glas, sa vrlo ozbiljnim tekstovima i pesmama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ceca je definitivno sazrela i kao žena i kao pevač, što njenoj interpretaciji daje jednu posebnu crtu emotivnog naboja. Najpoznatije balade sa ovog albuma su "Emotivna luda", "Rođen s greškom" i "Ličiš na moga oca", a svakako najveći hitovi, koji se i danas slušaju podjednakim intenzitetom su "Doktor" i "Kad bi bio ranjen".

Image

Kompozitori: A.Milić, Knez-Lj.Djokaj
Tekstovi: M. Tucakovič
Aranžmani: A. Milić, S.Noveljić, V.Maras
Produkcijska kuća: Komuna
Godina objavljivanja: 1996.

1. Kad bi bio ranjen
2. Doktor
3. Zabranjeno pušnje
4. Mrtvo more
5. Neodoljiv, neumoljiv
6. Ličiš na moga oca
7. Isuse
8. Rođen sa greškom
9. Usnule lepotice
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:37 pm

Maskarada 1998

Provereni i oprobani tandem Marina Tucaković - Aleksandar Milić Mili glavni su Cecini saradnici i na albumu "Maskarada", kojim se Ceca vratila u PGP na velika vrata. I pored činjenice da je Ceca već velika zvezda i da je pravi ekskluzivac PGP-a, ona dobija tretman kao nikada do tada sa pompeznom promocijom i izuzetno kvalitetnom reklamom. Iako je svaki Cecin album koji je uradila u poslednjih petnaestak godina apsolutni hit "Maskarada" je pokazala da je Ceca izgradila prepoznatljiv stil i u tematici pesama i u načinu izvođenja. Svaka pesma ima neku svoju dušu i svaka je priča za sebe, opisujući mladu zaljubljenu ženu koja pati. Tako je naslovna numera "Maskarada" postala himna ostavljenih i prevarenih žena, a ostale pesme koje su obeležile album su "Nevaljala", "Nagovori", "Da ne čuje zlo" itd. Po prvi put Ceca sarađuje sa grupom Zana koja je potpisala fenomenalnu pesmu "Kažem da te volim".

Image

Kompozitori: A. Milić, Zana
Tekstovi: M. Tucaković, Zana
Aranžmani: A. Milić
Produkcijska kuća: PGP RTS
Godina objavljivanja: 1998.

1. Maskarada
2. Nevaljala
3. Pogrešan broj
4. Kažem da te volim
5. Nagovori
6. Vreteno