Welcome
Welcome to cecamusic

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Svi albumi od 1988 do 2006

Moderator: CECA MUSIC Team

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:38 pm

Ceca 2000

"Nova žena za novi milenijum" je bio slogan Cecinog, po mnogima, najboljeg albuma koji je takođe objavljen pod pokroviteljstvom diskografske kuće PGP RTS i kojim je Ceca najavila dolazak novog milenijuma. Fantastičan stajling koji je u potpunosti prikazao jednu novu Cecu, snažnu i jaku bio je reflekcija i njenih pesama koje su bile hit do hita, nabijene emocijama i energijom koju je samo Cecin glas mogao da iznese. Ta nesrećna 2000-ta godina je, nažalost mučki prekinula promociju Cecing albuma, ali koji se i bez obzira na to, prodao u fantastičnom tiražu, a pesme su postale toliko veliki hitovi, da su neke doživele i da budu isplagirane. Pesma "Dokaz" za koju je Ceca snimila i odličan spot u saradnji sa Dejanom Milićevićem, je prva u nizu koja se izdvojila, a tu su i "Crveno", "Oproštajna večera", te dueti sa Acom Lukasom i Majom iz grupe Luna, "Crni sneg" i "Drugarice".

Image

Kompozitori: A. Mili, Č. Čvorak, M. Vukašinović
Tekstovi: M. Tucaković, Lj. Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, Dream Team, M. Vukašinović, N.Stefanović
Produkcijska kuća: PGP RTS
Godina objavljivanja: 2000.

1. Dokaz
2. Oproštajna večera
3. Crni sneg
4. Ja ću prva
5. Sviće dan
6. Već viđeno
7. Crveno
8. Brat i sestra
9. Votka sa utehom
10. Drugarice
11. Ako te ona odbije
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:39 pm

Decenija 2001

Nakon duže pauze u karijeri usled porodične tragedije Ceca se na scenu vraća na velika vrata i svojim obožavaocima koji su željno iščekivali njen povratak, pokloni novi album koji mnogi, nakon svih tragičnih dešavanja nazivaju albumom Cecine karijere. Simobolično nazvan "Decenija" bio je protkan skrivenom tugom i bolom, sa pesmama koje su otkrivale dušu napaćene žene i one koje su pozivale na radost, nedu i ushićenje. "Dragane moj" je pesma koja se posebno povezuje sa Cecinim pokojnim suprugom, pošto je publika osetila emotivni naboj koji je Ceca ispoljila u toj pesmi, a sve ostale poput naslovne numere "Decenija", "Zabranjeni grad", "Zadržaću pravo" su takođe u sebi nosile neku simboliku i povezanost sa Cecinom tragedijom. Ni ovaj album nije prošao bez muzičkog pomaka, tako da se Ceca, po prvi put, predstavlja i u nekom drugom muzičkom pravcu u pesmi "39,2", koja je u tehno fazonu sa vrlo neobičnim tekstom.

Image

Kompozitori: A.Milić, Φοιβοσ
Tekstovi: M. Tucakovič, Lj. Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, D.Popić
Produkcijska kuća: Grand Production
Godina objavljivanja: 2001.

1. Zabranjeni grad
2. Brže brže
3. 39.2
4. Dragane moj
5. Zadržaću pravo
6. Bruka
7. Batali
8. Decenija
9. Tačno je
10. Nemoj mi priči
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:39 pm

Gore od ljubavi 2004

Na album koji je Ceca objavila 2004. godine se dugo čekalo i iako je trebalo da se pojavi početkom godine, izašao je 24. maja na veliko zadovoljstvo brojnih Cecinih fanova, koji su pune dve godine čekali na nove pesme. Vredelo je. Nove pesme su pokazale zašto je album toliko dugo rađen, a Cecino pevanje je dovedeno do savršenstva. "Gore od ljubavi" je predstavio novu Cecu, ali je zadržao prepoznatljivost u stilu i načinu pevanja koji je samo njoj svojstven, a Marina Tucaković je izjavila da joj je za album "Gore od ljubavi" nikada nije bilo teže da napiše stihove, s obzorom na kompleksnost i kvalitet melodija, koje je Mili napisao. Pored naslovne numere "Gore od ljubavi", veliki hitovi i van granica naše zemlje, postali su i "Pazi s kime spavaš", "Trula višnja", "Stereo bol" itd. Album "Gore od ljubavi" je objavljen u izdanju nove produkcijske kuće "Ceca Music" čiji je vlasnik sama Ceca.

Image

Kompozitori: A. Milić, B.Serafimovski
Tekstovi: M. Tucaković, Lj.Jorgovanović
Aranžmani: A. Milić, B.Serafimovski
Produkcijska kuća: Ceca Music
Godina objavljivanja: 2004.

1. Gore od ljubavi
2. Prljavo, prljavo
3. Ne guši me
4. Trula višnja
5. Plan B
6. Zamalo
7. Pazi sa kim spavaš
8. Stereo bol
9. Neću dugo
10. Pepeljara
11. Od tebe ne znam da se oporavim
Image
Admin
Site Admin
Site Admin

Postby Admin » Thu Jun 19, 2008 3:40 pm

Idealno loša 2006

Deset novih pesama napisali su Marina Tucaković, Aleksandar Milić Mili i Romario. Ceca je za svoje favorite proglasila pesme "Nudim ti se ja" i "Lepi grome moj", a posebno je dirnuta baladom "Žuto pile" koja je u njoj probudila uspomene na stare dane i koju je u fazi snimanja albuma i sama slušala nebrojeno puta...

Image

Kompozitori: Aleksandar Milić Mili i Romario
Tekstovi: Marina Tucaković

1. Lepi grome moj
2. Idealno loša
3. Koža pamti
4. Viski
5. Rekom bez vode
6. Pile
7. Čudo
8. Ponuđen kao počašćen
9. Čulo bola