by Admin » Thu Jun 19, 2008 9:59 pm
EKSKLUZIVNO- CECA O SVOM PORODIČNOM ŽIVOTU
by
Jan 26, 2006
Najveća srpska folk zvezda Svetlana-Ceca Raznatović dokazala je da sposobna žena može da ima i uspešnu karijeru i usklađen porodični život. Časopisu "Moja beba" dala je intervju i tom prilikom otkrila je manje poznate detalje iz svog porodičnog zivota:
"Željko i ja nismo hteli da čekamo, pa sam Veljka rodila već sa dvadeset i tri godine. On je začet vantelesnom oplodnjom, a Anastasija prirodnim putem. Nju sam rodila samo godinu i po dana kasnije".
Da li ste imali tegoba u trudnoći?
Prva tri meseca imala sam jake jutarnje mučnine i sa prvim i sa drugim detetom. Međutim, kasnije je sve bilo u redu. Lako sam nosila i nista mi nije bilo teško.
Šta vam je prijalo da jedete?
Sa Veljkom sam "tamanila" slano i kiselo, bukvalno sam se davila u sirćetu. Međutim, u sedmom mesecu toliko sam otekla u licu, da mi je doktor zabranio da konzumiram slane namirnice. Sa Anastasijom sam uživala u slatkišima koje, inače, uopšte ne jedem. Svuda sa sobom nosila sam "Milka" čokoladu, bez nje nisam ni legala ni ustajala (smeh). Ipak, nisam se ugojila, sva sam bila u stomaku.
Da li ste teško podnosili trudnoće?
Ne, odlično sam ih podnosila. Nisam bila od onih "kilavih" trudnica koje po ceo dan leže, uzdišu, žale se da im je teško i da im je muka. Pa, to je normalna stvar, trudnoća se ne naziva bez razloga "drugo stanje", to mora da se izdrži. E, sad, druga je stvar ako neka žena mora da leži zbog problema u trudnoći. Ipak, tokom trudnoće nisam pevala na koncertima, ali sam nastupala u emisijama, snimila sam spot za pesmu "Neodoljiv-neumoljiv", gostovala u TV emisijama. Kada sam prvi put ostala u drugom stanju, bila sam vrlo obazriva, pazila sam da ne uradim nešto što bi naškodilo bebi, dok sam sa Anastasijom bila mnogo opuštenija.
Kakvi su bili vaši porođaji?
Pošto sam sitne konstitucije, nisam želela da se bebe muče, pa sam se oba puta porodila carskim rezom. Oba deteta bila su krupna, pa moj doktor Milenko Proročić nije razmišljao o tome da me porodi prirodnim putem.
Kako ste se "snašli" u ulozi majke?
Pomagale su mi sestra i mama. Bebu zavolite od trenutka kada počne da raste u vašem stomaku, a kada dođe na svet, svakim danom ta ljubav raste. Za tu vrstu ljubavi ne postoje granice, to malo, nejako biće koje ima samo vas, bezuslovno se voli. Dobro, tu je i otac ali, mama je mama. Svaka čast muskarcima, ali mislim da smo mi žene savršenija bića od njih.
Kakva su bila vaša deca u "bebećem" uzrastu?
Veljko je bio nemoguć (smeh). Noću uopšte nije hteo da spava, a danju bi zaspao na celih pola sata. Nas tri smo popadale od umora, radile smo u tri smene (smeh). Pored toga, navikli smo ga na ruke, a to je bilo pogrešno. Anastasija je, za razliku od Veljka, bila "školski primer" dobre bebe.
Pamtite li neku anegdotu iz tog vremena?
Dok sam nosila Anastasiju, objašnjavali smo Veljku da će dobiti sestricu i pripremali smo ga za njen dolazak na svet. Međutim, kada sam je donela iz bolnice i uzela je u naručje da je podojim, počeo je da vrišti: "Mama, baci je, ružna je!" Iako je tada imao samo godinu i po, uspela sam da mu objasnim neke stvari, pa smo je kasnije zajedno kupali, povijali i oblačili.